BOL 2010 - live report

E-mail

finian

PRIPREME ZA REGATU - ovog vikenda počeli su pristizati natjecatelji u Bol gdje od četvrtka počinje 3. po redu regata za Kup Hrvatske i Adria kup. Osim vodećih natjecatelja iz HR kupa organizator KJD Split i Zoo Station Bol su zaslužni što će svojom nazočnošću obogatiti natjecateljski program i dvojica vrsnih PWA natjecatelja Tine Slabe (SLO 6) i Finian Maynard (KV 11) koji su ovog vikenda došli u Bol u pauzi između PWA slaloma u Korei i sljedećg PWA eventa u Costa Bravi za što im se Bol pokazao kao odlično mjesto za pripreme.

Ponedjeljak je protekao kišno ali je zato danas dan osvanuo sunčan te sa tramontanom u zraku koja je već oko 10 sati jačlala na 20-tak čv. Tine i Finian su odradili jutarnji trening na buri sa sjeverne strane Brača te iza 11 krenuli u drugu rundu treninga na polju ispred Zoo Stationa kojom prilikom su im se pridružili i Vladan Desnica (CRO 5) i Hrvoje Čipčić-Bragadin (CRO 25). Vjetar je izdržao cijeli dan a o njegovoj jačini najbolje govori činjenica da je Finian (115 kg) dobar dio dana vozio 90 lit i 6.7 m2. Fotografije sa današnjeg treninga možete pogledati u galeriji.

DAN PRVI: Na prijavama prvog dana pojavilo se ukupno 25 natjecatelja a osim spomenutih PWA vozača tu su se pojavili gotovo svi vodeći natjecatelji iz Hrvatske uključujući i legendu hrvatskog windsurfinga i nositelja broja CRO 1, Ivica Podrug - Ušo, povratnika iz kiteboardinga. Cijelu entry listu možete pogledati ovdje. Usprkos dobroj prognozi na Aladinu, vjetar se cijeli dan nije pojavio te je dan protekao u pripremama i podešavanju opreme u čemu je prednjačio dvojac iz PWA ali i naše uzdanice iz DSNM Volosko a kojim tajnim sredstvima su se sve služili možete pogledati u galeriji

DAN DRUGI: Dan je započeo vedro i uz obećavajuću prognozu. Prvi mogući start je bio planiran za 13:00 sati međutim iako je vjetar bio po maestralu jačina od 6-7 čv nije bila dovoljna za start slaloma tako da je start odgođen za 14:00 sati. Prognoza se obistinila i vjetar je pojačao na stabilnih 15 - 20 čvorova koji su držali cijeli dan tako da su ukupno odvožena četiri plova slaloma. Suci i regatni odbor su odlično odradili svoj posao i besprjekorno postavili downwind polje sa startom ispred plaže Zlatni rat a ciljem ispred Zoo Stationa što je omogućilo odlično praćenje cijele regate sa obale. Na takvim uvjetima očekivano su se najbolje snašli vozači iz PWA koji su se osjećali kao doma i koji su pokazali da su klasa za sebe. To je najviše došlo do izražaja kada je u drugom plovu Finian zbog opasnosti od preranog starta morao neposredno prije startne linije naglo usporiti tako da je na prvu bovu došao tek 7 ili 8 sa velikom zaostatkom za vodećim međutim do cilja je uz fenomalnu brzinu po pravcu uspio prestići sve osim timskog kolege Tine Slabea dok je sve ostale plovove završio pobjedom. Ukupne privremene rezultate nakon četiri plova možete pronaći ovdje. Za sutra je prognoza vrlo dobra i nakon jutarnje bure očekuje se ponovo 20-tak čv. tramontane te su na programu četiri plova slaloma što je ujedno i dnevni maksimum. Nove slike možete pogledati u galeriji.

DAN TREĆI: S obzirom da je organizator nedjelju predvidio kao rezervni dan a četiri plova su već odvožena ovaj dan je ujedno i zadnji dan regate. Usprkos idealnom početku dana i noćašnjoj buri za koju se očekivalo da će do podne oslabjeti i vjetar okrenuti na solidnu tramontanu to se nije desilo. Bura držala cijeli dan a kako je po buri koja je u Bolu hirovita, vrlo teško održati kvalietno natjecanje to je ovaj dan završio bez natjecanja i rezultati drugog dana su ujedno i konačni rezultati regate. Konačni plasman je uglavnom očekivan: 1. mjesto Finian Maynard (KV 11), 2. mjesto Tine Slabe (SLO 6) a 3. mjesto Luka Mratović (CRO 751). Ostale konačne rezultate možete pogledati ovdje.

Sljedeća regata koja se boduje za Kup Hrvatske i Adria Kup je državno prvenstvo u slalomu u Perni u terminu od 23.6. - 27.6. a na programu je natjecanje samo u disciplini slalom dok svi oni koji su voljni dobrog slalom treninga i surferskog druženja mogu doći na slalom regatu koju DSNM Volosko organizira sljedeći vikend 12.-13. 6. u Preluku. NOR možete pronaći ovdje.

 

 

JADRIJA 2010 - live report

E-mail

JadrijaDan prvi -  Ove godine prognoza za regatu na Jadriji je vrlo prevrtljiva tako da se može očekivati vjetar od 10 - 30 čv, od južnih pa do sjevernih smjerova što će dati poseban čar regati i natjecanju u najrazličitijim uvjetima. Prvi dan je krenuo sa prijavama natjecatelja od kojih su se neki već prijavili tijekom ovog tjedna. Na prijavama se pojavilo nešto manje natjecatelja nego na regati u Srimi što se može pripisati slabijoj prognozi za četvrtak i petak ali prema najavama većina slalomaša sprema svoj dolazak za subotu ujutro jer nas očekuje buran vikend. Formulaši su danas bili u niskom startu na što ih je tjerao oštar koji je puhao jačinom od 7-10 čv.  Nakon cjelodnevnog iščekivanja dan je završio akcijom ali onom na wakeboardu jer se vjetar nije ohrabrio dovoljno da bi startala formula.

Sutra se očekuje jačanje juga tako da će se vjerojatno voziti formula ali kako je Jadrija poznata po neočekivanom oštru, nije nemoguće da vidimo i slalomaše u akciji kao na slici sa jedne od prethodnih regata na Jadriji.

Za sve one koji se još nisu prijavili a koji planiraju svoj dolazak samo za vikend i sigurniju prognozu moguće su i naknadne prijave uz plaćanje dvostrukog iznosa startnine. Cijela lista prijavljenih natjecatelja biti će uskoro dostupna ovdje kao i prognoza za dane regate.

Dan drugi -  Nakon noćašnje kiše jutro je osvanulo sunčano i sa slabim jugom koje je ubrzo okrenulo na slabi oštar. Sukladno prognozi danas se očekuje jačanje juga ili oštra prema popodnevu tako da će vjerojatno formulaši u akciju. Prognoza za subotu je i dalje odlična kada se očekuje više slalomske akcije.

Nakon cijelog dana čekanja vjetar je ipak ostao na granici od 7 čvorova što nije bilo dovoljno za start regate u formuli windsurfing. Na kraju dana natjecatelji su počeli spremati svoja velika jedra i pripremati manja jer je za sutra najavljeno 35 - 60 čv. vjetra a regatni odbor je predvidio prvi mogući start za 9 sati dok je skeeper`s meating zakazan za 8,30.

Pratite sa nama i sutrašnju akciju na Jadriji a vjerujem da će uz ovakvu prognozu biti i dosta slika u galeriji.

Dan treći -  Napokon vjetar! Iako je jučer gosp. Sijerković najavljivao i do 60 čv. obistinilo se 20 čv. juga i oštra ali srećom bez kiše što je bilo dovoljno da se odvoze dva plova u disciplini formuli windsurfing i 3 plova u disciplini slalom. Natjecatelje je budnim okom kamere motrila i ekipa s HTV-a tako da su oni koji su pratili središnji dnevnik i vremensku prognozu mogli vidjeti kadrove sa regate. Od predstavnika sedme sile bila je tu i ekipa Sportplus portala koji su napravili kratki izvještaj sa regate te intervjuirali jednog od lokalnih uzdanika Antu Berlengija.

Nakon isrpljujućih 5 plovova po izuzetno teško moru natjecatelji su našli utjehu i okrjepu na regatnoj večeri koja je i ove godine bila tradicionalno dobro organizirana u prostorijama kluba organizatora i uz ponudu domaćih specijaliteta.

Privremene rezultate nakon današnjih trka možete pronaći ovdje a za sutra je najavljen prvi mogući start u 10,00 sati jer se očekuje tramontana i mogući maestral.

Dan četvrti -  Nakon jučerašnjeg juga i slaslomskih uvjeta dan je osvanuo oblačan i sa slabom tramontanom koja je tijekom dana pojačala na 10 - 16 čv tako da su u akciji ponovo bili formulaši. Zadnji dan su tako odvožena tri plova koja su zaključila natjecateljski program ove regate tako da je ukupno odvoženo tri polova u disciplini slalom i pet plovova u disciplini formula windsurfing. U slalomu je pobjedu odnio prošlogodišnji državni prvak Enrico Marotti koji je i ove godine u pobjedničkoj formi dok su ga u stopu pratila braća Belamarić, Mladen i Ivan. U disciplini formula windsurfing je najbolji bio naš olimpijac Luka Mratović a u stopu su ga pratili Enrico Marotti i Ante Berlengi. Cjelokupne rezultate možete pronaći ovdje.

Sljedeća regata koja je na programu Kupa Hrvatske i Adria Kupa je na Bolu u terminu od 3.-6.6. u organizaciji KJD Split i Zoo Stationa a prema najavama organizatora očekuje nas odlična natjecateljska postava koju će vjerojatno začiniti i nekoliko vozača iz PWA uključujući našeg poznanika Tine Slabea koji je u odličnoj svjetskoj formi i njegova timskog kolegu i vice prvaka u slalomu Finiana Maynarda koji na PWA eventu u Korei ponovo pokazuje da je uz rame AA-u. Pratite najavu regate na ovim stranicama i nikako ne propustite dolazak jer pored natjecateljskog dijela organizator garantira i odličan zabavan program.

 

Video - Srima 2010

E-mail

Evo jedan video sa slaloma iz Srime održanog 02.05.2010. od Zorana.

 

HUKJD - Sastanak klase 01.05.2010. g.

E-mail

HJS_logo

Kao što smo već ranije izvjestili za vrijeme regate u Srimi, u hotelu "Olympia" u Vodicama je 1.5.2010. godine na inicijativu HUKJD a u dogovoru sa HJS-om održan sastanak klase jedrenja na dasci na kojem su raspravljena važna pitnaja za klasu i natjecateljski dio windsurfinga.

Navedenom sastanku su mogli nazočiti svi verificirani natjecatelji pri HJS koji su bili utvrđeni na konačnom popisu HJS-a od 6.4.2010. g. a bilo je nazočno ukupno 22 natjecatelja iz 5 klubova.

Na sastanku su donesene sljedeće bitne odluke:

 

SRIMA 2010 - live report

E-mail

Srima 2010 - dan prviDan prvi -  Sukladno vremenskoj prognozi vjetar je danas izostao ali nisu i natjecatelji. Na prijavama se pojavilo 19 natjecatelja i to 14 u disciplini Slalom i 5 u disciplini formula windsurfing. Cijelu listu prijavljenih natjecatelja možete pronaći ovdje.

Organizator ni ove godine nije podbacio dobrim roštiljem za sve natjecatelje za utjehu nakon napornog dana išćekivanja vjetra kojeg se više očekuje sutra popodne a za nedjeljno jugo se već spremaju mala jedra. Nastavak pod "Više"...

 
Re:_POST_REPrivremeni rezultati kupa HR
Čipo 7.9.2011 23:50
...evo ažuriranog poretka nakon Voloskog. Hvala Marko! http://www.hukjd.hr/images/fbfiles/files/KupHR2011_poredak_3.zip
Privremeni rezultati kupa HR
Čipo 21.8.2011 22:20
Bok svima ! Zaslugom Marka Makeka (Hvala Marko!) u privitku dostavljam privremene rezultate Kupa HR pa prije nego iste objavimo kao službene i potvrdi ih tajnik UKJD Bojan pozivam sve da daju s...
_POST_REPrivremeni rezultati kupa HR
Čipo 29.8.2011 22:43
Pozdrav svima evo i novog ažuriranog poretka kojeg je poslao MArko nakon Podstrane. http://www.hukjd.hr/images/fbfiles/files/KupHR2011_poredak_2.zip
_POST_RERe:Kalendar regata HR kup 2011
ssrecko 5.4.2011 18:34
Slažem se s Borkom u svezi GT31 (ili BGT31) @Chipo, odlično u svezi daske ZAKON SVE 5 :P
Re:Privremeni rezultati kupa HR
Marko CRO169 22.8.2011 19:04
Dakle kako i piše ispod tablice, a sukladno pravilima koje smo usvojili, u poretku su samo natjecatelji koji su na dan kada sam slagao poredak bili identificirani kao verificirani natjecatelji pri...
Re:Kalendar regata HR kup 2011
Čipo 3.11.2010 13:07
Sukladno tome je na skupštini HUKJD i izmijenjen prijedlog pravilnika tako da će se na tim regatama moći za slalom registrirati kao i ranije 2 daske i 4 jedra a za speed još jedna dodatna daska sa...
Više...

Chat

Smileys Chat povijest Chat

Zadnja poruka prije 19 mjeseca

Makek, Marko: objavljen je NOR za Neretva OPEn 2017
Makek, Marko: Objavljen je NOR za PH u slalomu u Vignju 2017.
Makek, Marko: Objavljen je NOR za ČIRINGITO KUP 2017
Makek, Marko: objavljen NOR za Kup Podstrane 2017
Makek, Marko: objavljen NOR za King of the South 2016
Makek, Marko: Regata MURTER OPEN 2016 je otkazana.
Makek, Marko: objavljen je NOR za Murter
Makek, Marko: potvrđeno održavanje regate u Voloskom za 24. i 25.2016.
Makek, Marko: Regata VOLOSKO OPEN 2016 odgođena za rezervni termin!
Makek, Marko: Objavljen je NOR za Voloesko OPEN 2016
Makek, Marko: Objavljen je NOR za Neretvu!
Makek, Marko: Objavljen je NOR za Podstranu!
Čipčić-Bragadin, Hrvoje: Zadnji dan regate zapuhala je bura i u teškim uvjetima nepredvidljivog nervoznog vjetra od 15-30 čv odvoženo je ukupno 6 slaloma a ključan je bio izbor opreme. Rezultati 1. Ante Berlengi, 2. Luka Mratovic , 3. Marko Sekulić....potpuni rezultati slijede. Pohvale organizatoru na super organiziranoj regati, večerama i druženju. Sljedeća regata u kalendaru je DP u Vignju od 24.-28.5. a nakon toga Svjetsko prvenstvo u Bolu od 6.-11.6.
Čipčić-Bragadin, Hrvoje: Prvi dan regate završio je bez službenih rezultata uz jugozapadnjak 8-15 čv koji je bio dovoljan samo za trening. U nedjelju je sastanak natjecatelja u 8:30 a prvi mogući start u 9:00 sati a prognoza izgleda obećavajuća.
Makek, Marko: Regata u Srimi odgođena za rezervni termin!

Samo registrirani korisnici mogu slati poruke.

Sljedeće regate

Nema nadolazećih regata.

Kalendar natjecanja

Veljača 2019 Ožujak 2019
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Login

Tko je online

Trenutno nema korisnika